Budapest elesett

2017.11.27.

budapest dugó

Budapest elesett

Arra, aminek ma tanúi voltunk, a taxisblokád óta nem volt példa. Akkor azonban a fővárosi polgárok forró teát és szendvicseket vittek a taxisoknak, ma viszont százezrek dühöngtek és káromkodtak, amiért elkéstek iskolából, a munkahelyükről vagy az orvosi rendelésről. A 2011-ben hazánkban rendezett EU-csúcstalálkozó összehasonlíthatatlanul kisebb fennakadást okozott.  A Demokratikus Koalíció mindezt messze nem tartja indokoltnak egy minden évben megrendezett diplomáciai esemény miatt, aminek a Financial Times szerint egyetlen célja, hogy Kína könnyebben vásárolja föl a kelet- és közép-európai országokat. A nekünk becslések szerint 2400 év alatt megtérülő Budapest-Belgrád vasútvonal megépítése pedig a kínai félnek is elég jó üzlet ahhoz, hogy ne kelljen még egy ekkora fölhajtással is kedveskedni neki. Érthető a miniszterelnök kisebbrendűségi komplexusa, akit diktátorokon kívül már csak olyan kollégái keresnek föl, akik ezt képtelenek elkerülni, ám a kínai miniszterelnök látogatása okozta sikerélményt nem kellene a fővárosiakkal megfizettetnie. Tarlós pedig beérte annyival, hogy értesítette a fővárosiakat: három napig szobafogságra lesznek ítélve, holott gondoskodnia kellett volna a közlekedés minimumának fenntartásáról, ha már Orbánnal nem tudta megértetni: nem lehet majmot csinálni másfél millió budapestiből a kínai miniszterelnök kedvéért.    Képzeljük el, mi lett volna itt, ha olimpiát rendezünk.   Gy. Németh Erzsébet fővárosi képviselő, DK