Barion Pixel

A Fidesz magára hagyta a potenciális rákbetegeket - Ígérgetés helyett azonnal szerezzék be a hiányzó mammográfiás gépeket!

2017.11.26.
  mamográfia

A Fidesz magára hagyta a potenciális rákbetegeket - Ígérgetés helyett azonnal szerezzék be a hiányzó mammográfiás gépeket!

Az RTL Klub híradója derítette ki, hogy több kórházban is elromlott a mellrákszűréshez elengedhetetlen mammográfiás készülék, amelyeket nem javíttatott meg és nem is pótolt az Orbán-kormány. Jelenleg 3 hónapos várólisták vannak a vizsgálatra a sajtó szerint, holott éppen ezzel veszik el a lehetőséget az emberektől, hogy időben felismerjék náluk a betegséget. A Demokratikus Koalíció vérlázítónak tartja, hogy a Fidesz magára hagyta a potenciális rákos betegeket, és nem biztosítja a vizsgálatukhoz szükséges műszereket! Ezzel emberek ezreit tartják bizonytalanságban, akik úgy fognak karácsonyozni, hogy nem tudják, van-e rákos megbetegedésük. A DK szerint a probléma azzal nincs elintézve, hogy a Fidesz pártsajtója új műszereket ígérget; a fideszes hazugságok alkalmatlanok a rákszűrésre. A DK azt követeli, hogy ígérgetés helyett azonnal szerezzék be a hiányzó mammográfiás gépeket! A DK Sokak Magyarországa című programjának része a hiányzó orvosi műszerek beszerzése, de a 2018-as választások utáni intézkedések nem segítenek azokon, akiknek most van szükségük a vizsgálatra. László Imre a DK egészségügyi kabinetjének vezetője
RSS