Boldog születésnapot, Budapest!

2017.11.17.

budapest

Boldog születésnapot, Budapest!

November 17-e Budapest születésnapja: 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. A Demokratikus Koalíció az ünnep alkalmából köszönti a főváros polgárait. Meggyőződése, hogy születésnapi ajándékul a város megérdemelne egy iránta méltányosabb kormányt és főpolgármestert. A miniszterelnököt a fővárosból mindössze saját hivatalának Várba költöztetése és az ennek ürügyén a Fideszes oligarchák által ellopható számtalan milliárd érdekli, főpolgármestere pedig a miniszterelnök bábja, aki soha, egyetlen kérdésben sem mer a sarkára állni a kormány Budapestet sújtó intézkedéseivel szemben. Budapest termeli meg a költségvetés adóbevételeinek 40%-át. Ehhez képest közlekedése a káosz szélén áll, nincs elég busz és buszvezető, a metró fölújítását a már életveszélyessé vált helyzetben is csaknem egy éven át halasztották, a naponta kigyulladó metrókocsikat drágábban újíttatták föl, mint a mennyibe az újak kerültek volna, de így is rendszeresen meghibásodnak. A fővárosi kórházak nagy része romokban, hol fűtés nincs, hol takarítás, az egészségügy csak az ott dolgozók önfeláldozásából működik. A panaszokat jövő ilyenkorig lehetne sorolni, ám a DK meggyőződése, hogy az országot addigra már egy Budapestet jobban megbecsülő kormány fogja irányítani. Jövőre boldogabb születésnapot, Budapest!   Gy. Németh Erzsébet fővárosi képviselő, DK