Barion Pixel

Orbán nem tud a menekültekkel való riogatás nélkül élni - a DK a magyarok kétharmada mellé állt

2017.11.16.
Viktor ORBAN
Orbán nem tud a menekültekkel való riogatás nélkül élni - a DK a magyarok kétharmada mellé állt
Az Európai Parlament ma nagy többséggel, a jobb- és baloldali frakciók közötti egyetértéssel elfogadta az új közös európai menekültpolitikáról szóló javaslatot. A DK képviselői igennel, a fideszesek nemmel szavaztak.
Nagy előrelépés történt ma a menekültügy közös európai kezelésében, a döntés szerint ugyanis többé nem kizárólag a tagállamokra hárul a menekültügy megoldásának felelőssége. Mindezt az Unió pénzéből, az Unió irányítása mellett kell megoldani. Az EU ezzel nemcsak a menekültválság megoldása felé tett nagy lépést, hanem sakk-mattot adott Orbánnak is, aki a közös európai fellépés elutasításával Magyarországra terhelné a menekültügy kezelését.
Az eurobarométer közvéleménykutatása szerint a magyarok több mint kétharmada európai és nem tagállami megoldást szeretne menekültügyben. Ennek az igénynek tett ma eleget az Európai Parlament, ezért is szavaztak igennel a DK EP-képviselői. A DK ugyanis a magyar emberek többségével egyetértésben a közös európai fellépésben és a közös európai határőrizetben látja a megoldást. A DK felháborítónak tartja, hogy a fideszesek szembementek a magyarok többségével és a közös európai fellépés ellen szavaztak. Úgy tűnik, hogy Orbánék nem tudnak a menekültekkel való riogatás nélkül élni, mert nem lenne ki ellen hergelniük a magyarokat a választási kampányban.
Molnár Csaba, Niedermüller Péter
EP-képviselők
DK
RSS