Barion Pixel

Tállai üzemanyag-árat csökkent

2017.11.13.
tállai andrás
Tállai üzemanyag-árat csökkent
Az infláció elleni küzdelemnek az utóbbi időben már feledése merülni látszott módszerét elevenítette föl Tállai András államtitkár. Választókerülete, Mezőkövesd és térsége polgárai drágállották az üzemanyagok árát a helyi MOL-kútnál, Tállai tehát, kötelességtudó képviselőként, „egyeztetést” folytatott a MOL-lal, és láss csodát: a benzin ára 11, a dízelolajé 5 forinttal csökkent literenként. Mezőkövesden. Másutt nem. 
A Demokratikus Koalíció arra kíván rámutatni, hogy a MOL piaci alapon dönt az árairól, Tállai viszont nem egyszerűen Fideszes képviselő, hanem az adóügyekért felelős államtitkár és a NAV elnöke. Márpedig az adóhivatallal még a legnagyobb cégek sem szívesen húznak ujjat. Ennek fényében érdekes lenne megtudni, vajon mi volt a tartalma annak az egyeztetésnek, amit az államtitkár a MOL-lal folytatott. Lehetséges-e, hogy a kieső árbevételt Tállai egyszerűen olyan „védelmi pénz”-ként kérte a MOL-tól, mint amilyet a maffia fizettet vállalkozókkal, hogy „baj ne érje őket”?
A DK nem látja értelmét, hogy Polt Péter Fideszes, a kormánypárti bűncselekményeket rendszeresen eltussoló ügyészségénél hivatali visszaélés gyanújával följelentést tegyen – sok egyéb mellett ennek az ügynek a kivizsgálása is a kormányváltás utánra tolódik. Bejelentést tesz viszont a NAV-elnök diszkriminatív, piactorzító beavatkozásáról az Európai Bizottságnál. 
DK Sajtóiroda
RSS