Meghálálja a VMSZ a nekik juttatott 50 milliárd forintot

2017.11.06.
pásztor istván és orbán viktor
Meghálálja a VMSZ a nekik juttatott 50 milliárd forintot
Pásztor István, a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnöke egy interjúban elmondta: a magyar állampolgársággal is rendelkező vajdasági polgárok körében kampányt indítanak, hogy a jövő évi magyarországi választásra regisztrált 33 ezer főt áprilisra megtöbbszörözzék. Tartózkodás nélkül kimondta, hogy a párt a Fidesz győzelmét kívánja és világosan célzott rá, hogy ennek megfelelő szavazat leadására buzdítják a vajdaságiakat.
A Demokratikus Koalíció szerint mindebből világos, hogy a Fidesz közpénzből vásárolja föl a határon túli magyarok szavazatait.  A kormány által a VMSZ-nek megszavazott 50 milliárdos támogatásért cserébe a párt vajdasági magyar szavazatokat szállít a Fidesznek. Ha a sikerül a regisztrált magyar szavazók számát megháromszorozni, akkor a kormány félmillió forintot fizet minden egyes vajdasági magyar szavazatért. A mi adónkból, a mi pénzünkből.
A DK hangsúlyozza: mindezért nem elsősorban a határon túl élő, megtévesztett magyar állampolgárokat tartja felelősnek, hanem a Fidesz és a csatlósául szegődő, szomszédos országokban működő magyar pártok vezetői. Arra kér mindenkit, aki ezt a cinikus üzletet elítéli, hogy csatlakozzék a kezdeményezéshez, miszerint ne szavazhasson Magyarországon, aki soha nem élt itt.
Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, DK