Barion Pixel

Ferencvárosban milliókat fizetnek a lakók az önkormányzat mulasztása miatt

2017.11.02.

bácskai jános Ferencvárosban milliókat fizetnek a lakók az önkormányzat mulasztása miatt

A Demokratikus Koalíció már többször követelte a ferencvárosi önkormányzat hibájából az „Aszódi lakótelepen” előállott és a lakóknak milliós károkat okozó törvénytelen helyzet fölszámolását. A törvény ugyanis kimondja, hogy a víz- és a szennyvízhálózat csak az ingatlan határáig képezi a társasház tulajdonát.

Amikor viszont a társasházakat létrehozták és ehhez a telkeket megosztották, nem alakították át a vízhálózatot, nem szereltek föl minden ingatlanhoz saját főmérőt, hanem a törvény ellenére belevették az alapító okiratba, hogy a házak között, a közterület alatt futó hálózatért is a társasházak felelnek.

A DK többszöri, nyomatékos föllépésére Bácskai János polgármester október elején elismerte a szabálytalanságot és bejelentette, hogy kész a helyzet orvoslására azonnali lépéseket tenni, ám az ügyben azóta sem történt semmi. Fölszólítjuk Ferencváros Önkormányzatát, és személy szerint a polgármestert, hogy azonnal intézkedjenek a törvénytelen állapot megszüntetéséről és a lakóknak ezáltal korábban okozott kár megtérítéséről.

Ara-Kovács Attila, a DK országos elnökségének tagja Bodnár Alex Szilveszter,a DK ferencvárosi szervezete elnökségének tagja
RSS