A Fideszes propagandát szolgáló médiát megszüntetni kell, nem közpénzzel kitömni

2017.10.31.

mtva székház

Több mint egymilliárd forinttal növeli a Fidesz a már így is évi 80 milliárdot fölemésztő, közmédiának hazudott MTVA költségvetését. Azét az MTVA-ét, amelynek tevékenységét jól jellemzi, hogy például az M1 hírcsatornán a megszólalások háromnegyede kormánypárti. A kormányra illetve a miniszterelnökre nézve kellemetlen hírek kiadását sorozatban megtagadó távirati iroda és a Fidesz szócsöveként működő rádió- és tévécsatornák már most is évi 8000 forintjába kerülnek a csecsemőktől az aggastyánokig minden magyar állampolgárnak. A választási évben azonban ezt még tovább növelik, hiszen nyilván föl akarják pörgetni a hazugsággyárat.

A Demokratikus Koalíció régóta hangoztatott véleménye szerint valódi közszolgálati műsorokra szükség van, erre a közszolgálatinak csúfolt propagandagépezetre azonban nincs. A DK a kormányváltás után jelenlegi formájában megszünteti a „közmédiát” és gondoskodik a hiteles, pártatlan, valóban a közt szolgáló tájékoztatásról. Vágó István elnökségi tag DK