Mitől drágultak meg a mentőkocsik tavaly óta?

2017.10.27.

mentőautók

Mitől drágultak meg a mentőkocsik tavaly óta?

169 vadonatúj mentőkocsit vásárolt az Országos Mentőszolgálat, ám a kocsik darabonként csaknem hatmillió forinttal többe kerültek, mint tavaly. A közbeszerzési kiírás ugyanolyan mentőkocsi-típusról szól, mint az elmúlt évben és a műszaki fölszereltség sem különbözik jelentősen, a drasztikus áremelkedést tehát egyik sem indokolja. A közbeszerzési fölhívásra tavaly és idén is csak egyetlen pályázó jelentkezett és nyert, a Profile Vehicles Oy nevű cég. Az egyetlen különbség, hogy míg az elmúlt esztendőben egyedül pályázott, idén már a BM Heros Logisztikai Ellátóközpont Kft.-vel együtt nyert. A Demokratikus Koalíció nem tartja igazán érthetőnek, hogy ha a tavalyi nyertes, akkor egyedül is meg tudott felelni a közbeszerzési kiírásnak, idén miért volt ehhez szüksége a Belügyminisztérium cégének társaságára. Arra már gondolni sem merünk, hogy az áremelkedés és az új partner közreműködése között összefüggés volna, arra még kevésbé, hogy éppen ez lett volna a célja a BM-es cég bevonásának. A helyzet tisztázására a DK írásbeli kérdéssel fordul a belügyminiszterhez. Dr. László Imre egészségügyi kabinetvezető, DK