Népszavazás döntsön a mobilgátról!

2017.10.27.

római parti mobilgát elleni tüntetés

Népszavazás döntsön a mobilgátról!

Az utóbbi hetek tanulsága, hogy Tarlós Istvánt nem érdekli a budapestiek véleménye, tűzön-vízen is végre akarja hajtani a Fidesz utasításait. A római parti mobilgát ügyében Tarlós előbb belengette a népszavazást, majd jogi trükközésbe kezdett, hogy megakadályozza a népszavazást. Tarlós gyáva cikk-cakkozásának az az eredménye, hogy jelenleg is érvényben van a parti mobilgát megépítését lehetővé tévő határozat. Közben - nem mellesleg és nyilván nem véletlenül - a környezetvédelmi engedélyt is megkapta Tarlós mobilgátja. A projekt így csendben, sunyin a háttérben folytatódik, amíg Tarlós úton-útfélen azt hazudja mindenkinek, hogy még egy év van a kérdés eldöntésére. Nem kell félni az emberektől, nem kell elbújni a jogászok mögé és onnan dörmögni a város akaratát képviselő ellenzéknek. A mobilgátból egyetlen darabkát sem szabad addig lerakni, amíg a város nem dönt róla népszavazáson. A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy népszavazás döntsön a római parti mobilgátról! Nem kérünk a Fidesz akaratát képviselő főpolgármester gyáva trükkjeiből, és kocsmai stílusban előadott alpári kioktatásaiból! A DK szerint Tarlós István még rosszabb is azoknál a kopaszoknál, akik annak idején elfoglalták a választási irodát, hogy megakadályozzanak egy népszavazást. Tarlós ugyanis főpolgármesteri hatalmával visszaélve, jogi csűrés-csavarással, alamuszi módon akadályozza a mobilgátról szóló népszavazást. Gy. Németh Erzsébet a DK fővárosi képviselője