A Fidesz állásvesztéssel torolja meg az ellenvéleményt

2017.10.24.

börtönkórház

A Fidesz állásvesztéssel torolja meg az ellenvéleményt

Berettyóújfalu lakosságát az utóbbi hónapokban élesen megosztotta az oda tervezett, jobbadán csak börtönkórházként emlegetett Fogvatartottak Egészségügyi Központja. A Fidesz vezette önkormányzat területet ajánlott föl a létesítmény céljára.E döntés visszavonásáról két hete népszavazást rendeztek, az azonban a résztvevők alacsony száma miatt érvénytelen lett. Zákány Zsolt, a helyi kórház osztályvezető főorvosa egyik vezéralakja volt a beruházás ellen tiltakozóknak, a Fidesz viszont nem tűri az ellenvéleményt, tehát kirúgták.

A Demokratikus Koalíció nem kíván igazságot tenni a kórház pártolói és ellenzői között. Kétségtelen tény, hogy az elítélteknek is joguk van az egészséghez és a gyógyuláshoz.

Az is igaz viszont, hogy a terület fölajánlásáról szóló képviselőtestületi döntés erősen mutyigyanús körülmények között született, és a település vezetői mindmáig nem tudták eloszlatni a gyanút, hogy a létesítményhez személyes anyagi érdekeik fűződnek. Akármi is azonban az igazság, a DK szerint mindenképpen tűrhetetlen, hogy a főorvosnak állásába került, hogy élt a vélemény-nyilvánítás minden állampolgárt megillető szabadságával.

Dr. László Imre a DK egészségügyi kabinetjének vezetője