A Fidesz a kampányban hazudni készül az államadósságról

2017.10.24.

gonosz orbán

A Fidesz a kampányban hazudni készül az államadósságról

Vita folyik a magyar kormány és az Európai Statisztikai Hivatal között: a kormány a magángazdasághoz próbálja sorolni az MNB alapítványait, az Eximbankot, és a garanciaalapokat, az Eurostat szerint viszont ezek ténylegesen állami feladatokat vesznek át, veszteségeik tehát a költségvetés hiányát és az államadósságot növelik. A két utóbbi ügyben az állam már vesztett, és vesztésre áll a harmadikban is. Időhúzással és jogi trükkökkel azonban sikerült elérnie, hogy csak a jövő évi választás után kell a valós adatokat bemutatnia. A Demokratikus Koalíció arra figyelmeztet, hogy a Fidesz a kampányban hamis gazdasági adatokkal fogja átverni a választókat. Az elmúlt évek propagandája a csökkenő államadósságról és hiányról valójában szimpla hazugság. A DK azt követeli, hogy a kormány fejezze be a szemfényvesztést, a porhintést, hogy a választók a gazdaság tényleges állapotának ismeretében dönthessenek jövőre a kormányzat teljesítményéről. Molnár Csaba Ügyvezető alelnök DK