Ne a rákos betegeken spóroljon a Fidesz!

2017.10.08.

rákos kisgyerek

Ne a rákos betegeken spóroljon a Fidesz!

Sajtóinformációk szerint a kormány megvonná a legtöbb rákgyógyszer állami támogatását, hogy a rákos megbetegedésben szenvedő magyarokon spóroljon. A hírek szerint ezentúl nem az orvos dönti majd el, hogy a betegének milyen kezelésre van szüksége, hanem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által kiválasztott legolcsóbb kezelés jár majd mindenkinek. A gyógyulás nem szempont, a kormánynak csak az számít, hogy minél olcsóbb legyen a kezelés.   A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ne a rákos betegeken spóroljon a Fidesz! A DK szerint gyomorforgató az az embertelenség, amivel a kormány évente ötvenezer rákkal diagnosztizált magyar embernek engedi el a kezét, méghozzá a spórolás jegyében. A DK szerint csak az orvosok dönthetik el, hogy szakmai alapon kinek melyik rákgyógyszerre van szüksége. A DK vérlázítónak tartja, hogy az urizálás kormánya azok felett mond halálos ítéletet, akiknek az adóbefizetéseiből él.   Dr. László Imre a DK egészségpolitikai kabinetjének vezetője