Sajtótájékoztató: Miskolcon és a régióban munkahelyek százaira, ezreire lenne szükség

2015.04.21.
Avarga_20140418 Demokratikus Koalíció (DK) szerint Miskolcon és a régióban munkahelyek százaira, ezreire lenne szükség. Ez az alapprobléma a térségben – jelentette ki Varga Gergő, a párt miskolci alelnöke és Tompa Sándor, a DK miskolci önkormányzati képviselője Orbán Viktor miniszterelnök látogatása után, a helyi Városháza előtt kedden, sajtótájékoztatón. Varga Gergő szerint nem készült fel a miniszterelnök Miskolc problémáival kapcsolatban, nem tudja azt például, hogy a városban csak az elmúlt egy hónapban 60 család vásárolt jegyet Torontóba kitelepülési szándékkal. Minden családból legalább egy ember már külföldön dolgozik, és az abaúji vagy ózdi térségben az érettségizett fiatalok migrációja gyakorlatilag 100 százalékos – közölte a DK helyi alelnöke. Tompa Sándor úgy fogalmazott, arra kíváncsi, “mit hozott az Orbán család Miskolcra”. Szerinte ugyanis a kormányfő családjának több tagja különböző vállalkozásokban “utazik”. Kérdésként fogalmazta meg: mindez azt jelenti-e, hogy hamarosan LED-világítás lehet a településen vagy a közműveket felcsúti közreműködéssel felújítják, de ide sorolta az építési-tervezési munkálatokat is. Véleménye szerint a 2010 előtti kormány kialakította az ipari parkokat, most már befektetésekre lenne szükség. forrás: Hir.ma