A Fidesz magára hagyta a nyugdíjasokat - Az idősek előtt tisztelgünk az idősek világnapján

2017.10.01.

nyugdijasok-1

Október elseje az idősek világnapja, ezen a napon minden évben számot kell vetni azzal, hogy miként bánik a kormány a nyugdíjísokkal. A Fidesz - felrúgva a több évtizedes gyakorlatot - idén már kevesebb nyugdíjkorrekciót adott, mint az MNB által megállapított valós infláció; a nyugdíjak elértéktelenednek. A Fidesz megszüntette az idősgondozást is, mintha az emberi méltóság megtartása az időskorban valami luxusintézkedés lenne. Közben a Főváros akadálymentesítés nélkül újítja fel a 3-as metró alagútját, mintha azt akarná üzenni, hogy aki öreg, az ne is utazzon.   A Demokratikus Koalíció a mai napon az idősek előtt tiszteleg. A DK szerint az idősek ma joggal érzik azt, hogy nem kapják meg azt a megbecsülést, ami egy végigdolgozott élet után járna. A DK 2018-tól a Sokak Magyarországa című programja szerint bevezetné a kétpillérű nyugdíjrendszert. Mindenkinek állampolgári jogon járjon egy tisztességes alapnyugdíj, és azoknak, akik végigdolgozzák az életüket, legyen egyéni számlájuk is. A DK emellett bevezetné a Nyugdí Extrát is, hogy gazdasági növekedés esetén a nyugdíjasok is részesüljenek a növekedésből.   Niedermüller Péter Alelnök, EP-képviselő DK   Oláh Lajos Országgyűlési képviselő DK