Óriásplakátkampányt indított a DK két EP-képviselője

2017.10.01.

dkóriásplakát

Óriásplakátkampányt indított a DK két EP-képviselője

Budapest, 2017. október 1., vasárnap (MTI) - Egy hónapos óriásplakátkampányt indított "az európai Magyarországért" a Demokratikus Koalíció (DK) két európai parlamenti (EP) képviselője - jelentette be egyikük, Molnár Csaba vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Niedermüller Péterrel közös akciójukról elmondta, országszerte közel félezer helyen jelenik meg hirdetésük, és a mintegy 17,5 millió forintos költséget az EP szociáldemokrata frakciójának - kettejük alkotta - DK-delegációja állja képviselői költségkeretéből.  Az ellenzéki politikus szerint a következő időszak nagy politikai döntése, hogy "Magyarország Orbánt vagy Európát választja", azaz megtartja vagy megszünteti az uniós tagságot, miközben "nagyon világosan látszik, hogy a Fidesz politikusai az Európai Unióból való kilépés mellett vannak". Molnár Csaba szerint Magyarország számára az uniós tagság jelenti a jövőt. Aki "Orbánt választja", az elfogadja a kivándorlást, "inkább azt szeretné, ha focira és stadionokra költenénk" és a fideszes politikusok "luxuséletmódjára" - vélte, és hozzátette: az Európára voksolók ezzel szemben oktatásra és egészségügyre költenének, a dolgozókat idehaza tartó európai bérek, valamint az uniós színvonalú nyugdíj mellett vannak. MTI 2017. október 1., vasárnap 12:54