Nem az Orbán-féle munkaerő-importra, hanem béremelésre van szükség!

2017.09.10.

közmunkások

Nem az Orbán-féle munkaerő-importra, hanem béremelésre van szükség!

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta egy konferencián, hogy a kormány munkaerő-importra készül, mert 60 ezer álláshely betöltetlen. Az a kormány tehát, amely két éve még azt írta óriásplakátra, hogy “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!”, most több tízezer szerbet, ukránt, és határon túli magyart szeretne a magyar munkahelyekre csábítani. Ez egyenes következménye annak, hogy a Fidesz nem becsülte meg a magyar munkaerőt. A Demokratikus Koalíció szerint nem alacsony bérigényű munkaerő-importra, hanem béremelésre van szükség! A DK szerint a magyar munkaerő kivándorlására nem az a megoldás, hogy a környező országokból még olcsóbb munkaerőt importálunk, hanem az, hogy végre megbecsüljük az itthon boldogulni akaró magyarokat! A DK Sokak Magyarországa programjának egyik fő célkitűzése, hogy itthon is meg lehessen élni heti 40 óra munkából. Ennek ma az Orbán-kormány bérpolitikája az első számú akadálya.   Gréczy Zsolt Szóvivő DK