Barion Pixel

DK: Orbán a 700 milliárd forint zárolásának a felelőse

2015.04.21.
VarjuLászló_20140418Varju László, a DK Országgyűlési képviselője tegnap a parlamentben, napirend utáni felszólalásában emlékeztette a kormányt a leállított 700 milliárd forint EU-s támogatások felelőseire. Az Európai Bizottság hiába jelezte már egy éve, hogy az Orbán Viktor által megálmodott és Lázár János által kivitelezett EU-s pénzeket osztó intézményi rendszerben súlyos hiányosságok vannak.

Most kiderült: a kormány sokszorosan túlárazott projekteket fizetett ki olyan pályázatok alapján, amelyeket kifejezetten “bizonyos” cégekre írtak ki. Hiába a kormányzati hazudozás és kifogáskeresés, a Bizottsági Határozatban feketén-fehéren szerepel, hogy 2012-es és 2013-as közbeszerzésekről van szó.

Ehhez tényszerűen nem is lehet köze, hogy a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Altus Zrt. egy 11 nemzetközi céget tömörítő konzorcium vezetőjeként a 2014 UTÁNI időszak tervezési programjait és dokumentumait elemzi mind a 28 Európai Uniós tagországban. A kormánypártnak emellett bizonyára fáj, hogy csak a magyar határokon belül ültethet fideszes kádereket az uniós források elköltését elemző pozíciókba.

A Demokratikus Koalíció szükségszerűnek tartja újra emlékeztetni a kormányt: 700 milliárd forint EU-s támogatástól eshet el az ország a 2012-ben és 2013-ban tapasztalt korrupciógyanús közbeszerzések miatt. A DK szerint ennek a fejlesztési pénzeket felügyelő Fidesz és személyesen Orbán Viktor a felelőse.

DK sajtóiroda

RSS