Konténerben nem lehet sikeresen tanulni!

2017.09.04.

konténerben oktatás

Konténerben nem lehet sikeresen tanulni!

Idén is botrányos indul a tanév. Bár a fideszes politikusok magabiztosan állították, hogy minden készen áll a tanév kezdésére, mostanra kiderült, hogy van olyan általános iskola, ahol konténerekben, étkezési lehetőség nélkül indul el szeptemberben az oktatás. A diákokra és tanárokra nyugodt tanévkezdés helyett káosz és rossz körülmények várnak. Újra bebizonyosodott, hogy az Orbán kormány és az iskolák nyakába ültetett bürokratikus vízfej, a KLIK, az oktatás minimális feltételeit sem tudja biztosítani. A szervezetlenség és pénzhiány következményeit a diákok fogják majd meginni. A Demokratikus Koalíció a Sokak Magyarországa programban a KLIK megszüntetését, az iskoláknak a helyi közösségek számára való visszaadását,  és a közoktatás kiszámítható állami finanszírozását javasolja. Orbán konténer-oktatása helyett európai színvonalú magyar közoktatást teremtünk. Niedermüller Péter a DK alelnöke, EP képviselő