Azonnal adják vissza a fogyatékkal élők fizetését!

2017.08.14.

mozgássértült dolgozik

Azonnal adják vissza a fogyatékkal élők fizetését!

Az Orbán-kormány úgy döntött, hogy 34 ezer forintról 14 ezer forintra csökkenti a fogyatékkal élők munkájáért járó bért. Ez 220 forintos órabért jelent, ami még a közmunkabéreknél is alacsonyabb.

Olyan fogyatékkal élő emberek kapják ezt a megalázó éhbért, akik minden egyes nap korán kelnek és keményen dolgoznak, hogy a társadalom hasznos tagjaivá váljanak. Amíg a több, mint száz államtitkárként és helyettes államtitkárként foglalkoztatott fideszes haver milliókat visz haza, rájuk nincs pénz - ahogy a nem fideszes magyarok bérére sem.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy azonnal adják vissza a fogyatékkal élők fizetését! A DK szerint havi 34 ezer forintból sem lehet megélni, a 14 ezer forintos éhbér viszont egyenesen a fogyatékkal élők szándékos és provokatív megalázásának tekinthető. Ha a kormány nem adja vissza a fogyatékkal élők bérét, akkor az Orbán utáni demokrata kormány fogja azt megtenni a mindenkit érintő béremelésekkel egyidőben!

Niedermüller Péter Alelnök DK