A Hír TV adja ki a 2010-es fideszes plakátkampány adatait!

2017.08.11.

fidesz választási plakát 2010

A Hír TV adja ki a 2010-es fideszes plakátkampány adatait!

A Fidesz 2010-ben választási csalással került kormányra. Óriásplakát kampányukért a mostani információk szerint nem fizettek, ezzel csalást követtek el, ráadásul az adófizetést is elmulasztották, amely köztörvényes bűncselekmény. Mindez megkérdőjelezi az Orbán-kormány minden, 2010 utáni döntését, beleértve az általuk gyártott Alaptörvényt is. A Demokratikus Koalíció nem hagyja annyiban a dolgot. Arra szólítjuk fel a Hír TV-t ( amely a kampányt bonyolította akkor ), hogy mutassák be - ha volt - a Fidesszel készült 2010-es, plakátokról szóló szerződést. Adják ki azt az információt, hogy hány plakát volt, mennyibe került volna a kampány listaáron, illetve annak mekkora lett volna az áfatartalma. Történt-e számla kiállítás, ha igen, mennyiről ? Történt-e a Fidesz részéről fizetés, ha igen mennyi? . Az embereknek joguk van tudni, mekkora volt a csalás mértéke, és mivel az Állami Számvevőszék nem indít vizsgálatot, és a fideszes Polt Péter ügyészsége hallgat, további információkra van szükség, hogy láthassuk, mi történt valójában? Oláh Lajos, országgyűlési képviselő, DK