Barion Pixel

A fogorvos sztrájk újabb figyelmeztetés

2017.08.07.

fogorvosok

A fogorvos sztrájk újabb figyelmeztetés

Munkabeszüntetésre készülnek a közfinanszírozott fogorvosok, szeptember 4-6-a között csak sürgősségi eseteket látnak el.
Az Orbán-kormány a szükséges minimum felét költi fogászati ellátásra, emiatt is egyre több az üres praxis, a magyarok többsége pedig nem képes kifizetni a magán fogorvos szolgáltatásait. Az elmúlt fél évben háromszáz fölé nőtt a betöltetlen fogorvosi állások száma, ebből Budapesten több, mint negyven.
Sok helyen már most is csak átszervezésekkel tudják megoldani az ellátást, de félő, hogy hamarosan olyan települések lesznek az országban, ahol semmilyen fogorvosi ellátás nem áll rendelkezésre.
A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány tönkretette az egészségügyet, és a fogorvosok tervezett sztrájkja újabb figyelmeztetés. Egy újabb ágazat hívja fel a figyelmet a súlyos állapotokra.
Az orvosok, ápolók, után itt a fogorvosok jajkiáltása, de várható a gyógyszerészek tiltakozása is. Egy következő., demokrata kormánynak az egészségügy teljes területét át kell vizsgálnia és meg kell teremteni a működés anyagi, szervezeti forrásait.
Dr. László Imre, elnökségi tag, DK
RSS