Barion Pixel

A magyarok szerint reménytelen a magyar fiatalok helyzete

2017.08.05.

kivándorlás

A magyarok szerint reménytelen a magyar fiatalok helyzete

Újabb bizonyíték született arra, milyen rettenetes károkat okozott Magyarországnak az Orbán-kormány. Ezúttal egy amerikai cég által végzett kutatás jelzi a tökéletes kilátástalanságot. A megkérdezettek 74 százaléka úgy látja, itthon nincsenek jó kilátásai a fiataloknak.

Nem érzik magukat biztonságban a pályakezdés és családalapítás előtt állók. Az üzenet lesújtó. A brutális tandíjak miatt sokaknak nincs lehetőség diploma megszerzésére, mások a szinte elérhetetlen első lakás miatt panaszkodnak. A magyar fiatalok többsége külföldön képzeli el a jövőjét. Panaszkodnak a szegénységre, az egyenlőtlenségre, az egészségügy problémáira. És hiába erőlködik a kormány, a bevándorlást nem, ellenben a kivándorlást tartják jelentős kihívásnak.

A Demokratikus Koalíció keserűen teszi fel a kérdést, milyen ország lesz az, ahonnan elmenekül a jövő. Ahol nem lesz aki gyermeket vállaljon, vállalkozzon, adót fizessen. Az Orbán-kormány bűne a magyar családok szétzilálása, tönkretétele.

Egy következő, demokratikus kormány legsürgősebb feladatai között lesz a fiataloknak az életesély visszaadása. Erre önálló, komplex kormányzati cselekvési tervre lesz szükség. A DK Sokak Magyarországa című programja ehhez nyújt máris jelentős segítséget. Gréczy Zsolt

szóvivő, DK

RSS