Barion Pixel

Az Orbán-kormány zsarolja a kórházigazgatókat

2017.08.04.

Tred surgeon sitting on theatre table and resting

Az Orbán-kormány zsarolja a kórházigazgatókat

Az Orbán-kormány tökéletesen tisztában van azzal, hogy tönkretette a magyar egészségügyet. Most már odáig vetemedett a Balog Zoltán vezette tárca, hogy kórházigazgatóknak 3 hónapos próbaidőre kínálnak szerződéseket.
Nem lehet más célja ezzel a hatalomnak, mint hogy zsarolják a kórházak vezetőit, hogy ha szóvá teszik az egészségügy áldatlan állapotait, ha kritizálni merészelik az Orbán-kormány döntéseit, akkor jogalapjuk legyen az elbocsátásra.
Balogék azt hiszik, hogy a megfélemlítés mérsékelheti az elégedetlenséget. Betegek és hozzátartozóik, orvosok, ápolók, mentősök igazolják vissza nap mint nap, hogy tragikus a helyzet. Kórházi osztályok zárnak be, fertőzésben halnak meg, akik még élhetnének, nőnek a műtéti várólisták, hiány van megfelelő műszerekből, folyamatos az elvándorlás.
A DK felszólítja az Orbán-kormányt, hogy ne tetézze bűneit azzal az aljas húzással, hogy zsarolással próbálja bizonytalanságban tartani a kórházak vezetőit, és rajtuk keresztól mindazokat, akik még hajlandóak gyógyító munkát végezni Magyarországon.
Dr. László Imre, elnökségi tag, DK
RSS