2017.07.24.
gép DK: Minden 5. magyar még soha sem internetezett - Áfa-mentességgel kell a netre kapcsolni minden települést 2020-ig! A Magyar Nemzet írta meg a KSH adataira hivatkozva, hogy minden 5. magyar még soha nem internetezett, mert a magyar háztartások egyötöde számára továbbra sem elérhető a világháló. Az internet-hozzáférés márpedig ablak a világra, amelyet mindenki számára lehetővé kell tenni. A Demokratikus Koalíció a Sokak Magyarországa programja szerint 2018-tól Áfa-mentessé fogja tenni az internetet és 2020-ra minden településre el fogja juttatni legalább egy ingyenes köztéri Wi-Fi formájában. Olyan digitális Magyarországot kívánunk, ahol mindenki hozzáfér a tudást és tájékozódást jelentő internethez, ahol Közép-Európában elsőként mindenkinek törvényben rögzített alapjoga lesz az internet-hozzáférés. A fejlődést nem adóztatni kell - ahogy Orbánék akarták - hanem segíteni és gyorsítani. Varju László Alelnök DK