MTI: "Tusványos - DK: Orbán elveszítette kapcsolatát a magyar valósággal"

2017.07.22.
orbán MTI: "Tusványos - DK: Orbán elveszítette kapcsolatát a magyar valósággal" Budapest, 2017. július 22., szombat (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök teljesen elvesztette kapcsolatát a magyar valósággal, és rabja lett a saját propagandájának. Nagy-Huszein Tibor, a párt alelnöke ezt Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédére reagálva közölte szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. A DK-s politikus szerint semmit nem lehetett megtudni a beszédből arról, hogy mik az ország valós problémái, hogy miért megy tönkre az egészségügy és az oktatás, hogy miért Magyarországon az egyik legalacsonyabb a fizetés az unióban. Ehelyett az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor összeesküvés-elméleteket mondott az unióval kapcsolatban, és olyan szövetségekről beszélt, amelyek az unióval ellentétesek, így felmerülhet, hogy mégis ki akarja vezetni az országot az európai közösségből. Nagy-Huszein Tibor elmondta, Orbán Viktor szerint nem erős ország az, amelyik nem a saját pénzéből él, ehhez képest az Orbán-kormány "egy buszmegállót sem" épített az unió pénze nélkül. Hangsúlyozta: az országnak 2018-ban két választási lehetősége lesz: Orbán Viktor vagy az Európai Unió. A DK hisz egy olyan európai egyesült államokban, amelyben Magyarország egyenrangú partnerként tud részt venni. MTI 2017. július 22., szombat