Miért menekül a rendőrség a bulinegyed problémái elől?

2017.07.14.

erzsébetváros bulinegyed

Miért menekül a rendőrség a bulinegyed problémái elől?

Lakossági fórumot rendeztek a VI-VII. kerületi, úgynevezett bulinegyed gondjairól. Sok vállalkozás működik vigalmi körzetben, Erzsébet- és Terézváros vonzza a fiatalokat és a külföldieket. Ugyanakkor a nagy zaj és a sok szemét sok lakó pihenését zavarja.
A lakossági fórumra 300-an gyűltek össze, de a BRFK az utolsó pillanatban nem engedélyezte, hogy rendőri vezető is megjelenjen a helyszínen. Nem értjük, miért nem kaphat első kézből információt a rendőrség a bulinegyedben élőktől? Nem elbújni kell, hanem tájékozódni és megoldást találni, hogy a fiatalok is jól érezzék magukat, de az utcák tiszták és biztonságosak legyenek.
Ezért Erzsébet- és Terézváros országgyűlési képviselőjeként levélben fordulok Pintér Sándor belügyminiszterhez, miként fordulhatott elő, hogy letiltották a rendőrséget egy lakossági fórumról, és mikor teszik lehetővé, hogy a két kerületben élő polgárok megtegyék észrevételeiket a bulinegyeddel kapcsolatban.
Oláh Lajos országgyűlési képviselő, DK