Orbán szerint csak a saját gyerekeinek jár a továbbtanulás

2017.07.01.
alt-isk-ballagas_20140613-026 Orbán szerint csak a saját gyerekeinek jár a továbbtanulás Botrányos háttéranyag szivárgott ki a Nemzetgazdasági Minisztériumból. A mindeddig titkolt dokumentum szerint a kormány évről-évre egyre több diákot vezetne ki a gimnáziumokból. A Fidesz még több magyar gyermek előtt akarja bezárni azokat az ajtókat, amik a kitörést jelenthetnék. Azt akarják, hogy a tanulás ne alapvető jog, hanem a kevesek kiváltsága legyen. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány magyar gyermekek tízezreit zárná ki a gimnáziumokból. Amíg a milliárdos fideszes képviselők gyerekei Svájctól Amerikáig válogathatnak a drága elitegyetemek között, addig a kormány még a gimnáziumokat is bezárná a tisztességesen dolgozó magyarok gyerekei előtt. Ez a magyar társadalom és az ország jövőjének tudatos elárulása. A DK szerint a tanulást nem tiltani és ellehetetleníteni, hanem ösztönözni kellene.   Niedermüller Péter Alelnök DK