A Magyar Egészségügy Napján betegségügyről beszél az ország

2017.07.01.
sztetoszk A Magyar Egészségügy Napján betegségügyről beszél az ország Ma van a Magyar Egészségügy Napja, de nincs okunk sem ünnepre, sem örömre. Az Orbán-kormány bűneinek köszönhetően inkább betegségügyről beszél az ország. Orvosok, ápolók hagyják el az országot, a felújított kórházi épületek beáznak, másutt rettenetes körülmények várják a betegeket. Utoljára tisztességes kórházi felújításokat a Gyurcsány-kormány végzett Magyarországon. Nőtt a műtéti várólisták hossza, több száz háziorvos hiányzik a rendszerből. A sürgősségi osztályokra gyakran kezdő doktorokat, rezidenseket osztanak be, már amelyik még nem költözött el innen. Még a kormány által rendelt felmérés szerint is úgy halt meg tavaly előtt 30 ezer magyar, hogy tisztességes ellátás esetén még élhetnének... Ha így megy tovább, öt év múlva nem lesz aki műtsön, és nem lesz, aki ágytálat cseréljen. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány egyik, soha nem bocsátható bűne az, amit művelt az egészségüggyel. Gyógyítás helyett stadionokra költötték az emberek pénzét. Semmelweis Ignác, ha ma élne, az utcán tiltakozna a hatalom ellen, vagy külföldön gyógyítana esküje szerint. Amúgy pedig forogna a sírjában, ha tudná, hogy még mindig gond a kórházi fertőtlenítő kézmosás Magyarországon. Egy következő, demokrata kormány egyik legsürgősebb feladata az egészségügy, de főleg a betegek megmentése lesz.   Dr. László Imre a DK elnökségi tagja, a párt egészségügyi kabinetjének vezetője