“Mr. 20%”-ot is hallgassák ki a debreceni ügyész korrupciós botrányában!

2017.06.29.
 kósa “Mr. 20%”-ot is hallgassák ki a debreceni ügyész korrupciós botrányában! Őrizetbe vettek egy ismert debreceni ügyészt, aki a gyanú szerint bűnözőknek segíthetett több millió forintért. Az ügyész a NAV egyik bűnügyi vezetőjével szövetkezve, vélhetően Kósa Lajos polgármestersége alatt konkrét ügyeket simított el, és titkos információkat adott ki bűnözőknek. A Demokratikus Koalíció követeli, hogy hallgassák ki a Debrecenben csak “Mr. 20%”-nak nevezett Kósa Lajos volt polgármestert is az ügyben! A DK szerint éppen a fideszes Mengyi “Voldemort nagyúr” Roland büntetőügye mutatta meg, hogy a fideszes városokban a korrupció soha nem független a Fidesz helyi embereitől. A DK szerint a debrecenieknek és az országnak is joga van tudni, hogy mit tudott Kósa Lajos a korrupt üzelmekről, a manipulált igazságszolgáltatásról és az elmismásolt ügyekről. A DK szerint a vizsgálatnak arra is ki kell terjednie, hogy az ügyész manipulált-e olyan ügyet, amelyben közvetlenül Kósa Lajos vagy közvetlen köre is érintett volt. Varga Zoltán, a DK szakpolitikusa