2017.06.29.
Boy Receiving Vaccine Az iskolaorvosoknak is járna a béremelés! - A Fidesz a gyerekek egészségén spórol Amikor a kormány tessék-lássék béremelést csinált az egészségügyben, még arra sem vette a fáradságot, hogy az a minimális plusz mindenkinek járjon. Az iskolaorvosok, mint az alapellátásban résztvevő közalkalmazottak egyetlen forint béremelést sem kaptak. Magyarországon nagyjából 3400 általános és középiskola van, ezekben 200 főállású, és 2000 részmunkaidős orvos látja el az iskolaorvosi feladatokat, de ha semmi sem változik, akkor már nem sokáig. Akinek van gyereke, az tudja, hogy milyen érzés, amikor azzal telefonálnak az iskolából, hogy a gyerek rosszul van. Ilyen esetben mire a szülő elmegy a gyermekéért, az iskolaorvos már megvizsgálta, ellátta, ha kellett gyógyszert adott neki. Ha minden így megy tovább, akkor ennek vége. A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy ne a magyar gyerekek egészségén spóroljon; emelje meg az iskolaorvosok bérét! A DK szerint gyermekek, diákok elleni támadással egyenlő, hogy a kormány magára hagyta az iskolaorvosokat. Lehet, hogy Orbán Viktor, Rogán Antal vagy Matolcsy György külön orvosi stábot tud minden gyereke mellé állítani az ellopott milliárdokból, a magyar gyerekekért az iskolákban viszont az iskolaorvosok felelnek. A DK szerint megbocsájthatatlan bűn, hogy az Orbán-kormány a magyar gyerekek egészségén spórol.   László Imre a DK egészségügyi kabinetjének vezetője