Barion Pixel

Most egy 7. kerületi iskolában kapcsolták ki a villanyt az érettségi alatt - Meg kell szüntetni a KLIK-et!

2017.06.21.

villanylekapcsolás

Most egy 7. kerületi iskolában kapcsolták ki a villanyt az érettségi alatt - Meg kell szüntetni a KLIK-et!

Újabb érettségizőknek tett keresztbe az oktatás-ellenes kormány, két napja egy 7. kerületi általános iskola és gimnáziumban kapcsolták ki az áramot az érettségi alatt. A KLIK ismét nem tudta ellátni alapvető feladatát, az ELMŰ a felhalmozott és befizetetlen tartozás miatt borította sötétségbe az iskolát. Így történt ez egy hete Érden szintén az érettségik alatt, vagy télen, amikor több iskolában a gázt kapcsolták ki és hidegben maradtak a diákok.

Amikor a kerület országgyűlési képviselőjeként felhívtam az ELMŰ-t, másnap sürgősséggel kötötték vissza az áramot, ez azonban sovány vigasz azoknak, akiknek sötétben kellett érettségizniük. Akkor, amikor diákok érettségiznek egy iskolában vagy műtenek egy kórházban, a szolgáltatóknak sem lenne szabad kikapcsolniuk az áramot és a gázt.

A Demokratikus Koalíció szerint meg kell szüntetni a KLIK-et, amely már olyan alapvető feladatok ellátására is képtelen, hogy legyen villany és gáz az iskolákban! A DK szerint az a kormány, amely lépten-nyomon gáncsolja az oktatást, nem csak az ország jövője ellen harcol, hanem bebiztosítja a saját bukását is. A DK 2018 után a Sokak Magyarországa programja szerint kiemelt kormányzati területté fogja tenni az oktatás ügyét, ennek első lépése pedig a KLIK megszüntetése lesz. Oláh Lajos

országgyűlési képviselő, DK

RSS