A magyarok dolgoznak a legtöbbet az EU-ban, felük mégsem tud elmenni nyaralni

2017.06.20.

szomorú család

A magyarok dolgoznak a legtöbbet az EU-ban, felük mégsem tud elmenni nyaralni

Újabb lehangoló adat látott napvilágot: a GKI kutatása szerint a magyarok fele nem tud elmenni nyaralni, méghozzá anyagi okokból. Ez annak ellenére van így, hogy az Eurostat kutatása szerint az EU-ban a magyarok dolgoznak a legtöbbet, a munkában eltöltött évek száma nálunk a legmagasabb. A milliárdos fideszes elit eközben ezen a nyáron is bejárja majd a világot, az adófizetők meg majd a híradókban és a Facebookon nézhetik, hogy hogyan urizálnak azok, akiknek soha semmiért nem kellett megdolgozniuk. Az Orbán-kormány leginkább saját magával és a felső tízezerrel foglalkozik, a korán kelő és keményen dolgozó többség pedig örül, ha a számláit be tudja fizetni.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar családoknak azért nincs pénzük nyaralni, mert az Orbán-kormány kizsákmányolja a munkából élőket. Nálunk a legmagasabbak a munkát terhelő adók, nálunk a legmagasabb az áfa és nálunk az egyik legalacsonyabbak a fizetések az EU-ban. Persze, hogy a magyarok fele így nem tud elmenni nyaralni.

A DK 2018 után azt a Sokak Magyarországát fogja felépíteni, ahol a munkáért bér, a fáradozásért pihenés jár. Ideje, hogy az ország ne a Mészáros Lőrincekről, hanem a korán kelő és keményen dolgozó emberekről szóljon. A DK szerint aki egész évben becsülettel dolgozik, az megérdemel legalább egy hét nyaralást évente, ez a minimum, amit a Sokak Magyarországa program eredményezhet a magyaroknak. Gréczy Zsolt Szóvivő DK