Boldog születésnapot a 30 éves Erasmusnak!

2017.06.13.

erasmus 30

Boldog születésnapot a 30 éves Erasmusnak!

Az Erasmus az Európai Unió egyik legkézzelfoghatóbb sikere. Az elmúlt 30 évben 9 millió európai diáknak, tanárnak és oktatónak tette lehetővé, hogy más országban tanuljon vagy tanítson, szerezzen tapasztalatot. A program nemcsak az oktatás minőségéhez járul hozzá, és a munkába állást segíti elő (az Erasmusban részt vett diákok kétszer nagyobb eséllyel találnak állást maguknak), hanem az Európát átszövő emberi kapcsolatok erősítését is. Szerelmek, barátságok, szakmai együttműködések születnek a cserék  nyomán. Magyarország 1997 óta vesz részt a programban. Ez alatt a 20 év alatt 60 ezer hallgató és oktató jutott el más tagállamok egyetemeire és évente mintegy 5000 külföldi diák érkezik a program keretében Magyarországra. A Demokratikus Koalíció szerint az Európai Unió elsősorban emberek, értékek és eszmék közössége. Az diákok és oktatók cseréje, a tudás és a gondolatok szabad áramlása a polgárok közös Európájának igazi alapja, a bezárkózó, korlátolt és ostoba tagállami nacionalizmusok igazi ellenszere. Niedermüller Péter, EP képviselő,  a DK alelnöke