A Fidesz évtizedekre eladósítja Budapestet egy elavult metróért

2017.05.30.
m3 DK: A Fidesz évtizedekre eladósítja Budapestet egy elavult metróért Újabb gigaberuházás költségét nem sikerült rendesen megtervezni, a Magyar Nemzet szerint ugyanis a 3-as metró vágányfelújítása akár 40 milliárd forinttal is drágább lehet a tervezettnél. Mivel az Orbán-kormány alatt válságköltségvetéssel működő Fővárosnak már szemétszállításra sincs pénze, újabb hitelből fedezhetik a drágulást. A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz Tarlós István jóváhagyásával évtitedekre eladósítja Budapestet. A DK szerint nem a fideszes zsebeket kellene tömni a pályafelújításnál, amikor éppen most költöttünk el hitelből 70 milliárdot egy mai napig nem megfelelően működő orosz metróra. A DK szerint a kormányváltás után az összes korrupciógyanús óriásberuházással együtt a 3-as metró felújítását is ki kell vizsgálni. Elfogadhatatlan, hogy azért fognak fizetni még a budapestiek unokái is, hogy egy légkondi nélküli, idejétmúlt metrón közlekedjenek, amit a Fidesz és orosz barátai szétloptak. Gy. Németh Erzsébet a DK fővárosi képviselője