2017.05.30.
bírság DK: A Fidesz-kormány szerint a Fidesz önkormányzatai loptak - Automatikusan fizessék vissza az önkormányzatok a kamerafelvételek alapján jogtalanul kiszabott bírságokat Isteni szerencse, hogy a közterület-felügyelet megbírságolta Tarlós István főpolgármester feleségét, különben talán soha nem derült volna ki, hogy az önkormányzatok törvénytelenül bírságolnak. Pintér Sándor belügyminiszter a május elsején önkormányzatoknak írt levelében teljesen egyértelművé tette: a közterületfelügyeletnek nincs joga kamerafelvételek alapján büntetni, minden így kiszabott 50 ezres bírság jogszerűtlen és törvénytelen volt. Az autósok tehát fellélegezhetnek, a kérdés már csak az, hogy hogyan kapják vissza a pénzüket. A fideszes önkormányzatok jellemzően arra fognak most játszani, hogy aki nem kérelmezi a pénz visszaadását, az nem is kapja vissza. A Demokratikus Koalíció felszólítja az önkormányzatokat, hogy automatikusan, kérelem nélkül fizessék vissza a jogtalanul beszedett bírságok összegét! Maga a Fidesz-kormány mondta ki a Fidesz önkormányzatairól, hogy törvénytelen pénzbehajtást folytatnak, ezért nincs szükség bizonyításra és kérelmezésre. A DK elvárja Pintér Sándortól, hogy egy újabb levelet fogalmazzon az önkormányzatoknak, amiben felszólítja őket a bírságok automatikus visszafizetésére. Vadai Ágnes alelnök DK