MTI: "DK: összeférhetetlen, hogy Polt Péter lánya az MNB-ben dolgozik"

2017.05.25.
polték MTI: "DK: összeférhetetlen, hogy Polt Péter lánya az MNB-ben dolgozik" Budapest, 2017. május 25., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció alelnöke összeférhetetlennek és felháborítónak nevezte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alkalmazta Polt Péter egyik lányát, ahol a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna a személyügyek felelőse. Varju László az esetet jellemezve úgy fogalmazott, hogy ez "a magyar maffiaállam, amelyet Orbán Viktor kialakított". Úgy tűnik, hogy Matolcsy György jegybankelnök azért alkalmazza Polt Péter családtagjait, hogy a legfőbb ügyész ne indítson ellene nyomozást, amikor "bűncselekményeket követ el" - monda a független képviselő. A politikus indoklásként azt tette hozzá, hogy a legfőbb ügyészség sem a Quaestor-ügyben, sem "a közpénzjelleget elveszítő milliárdok" miatt nem kutatott az MNB után. A 24.hu hírportál csütörtökön azt írta, hogy a legfőbb ügyész kisebbik lányát frissen végzett jogászként alkalmazta az MNB, ahol Polt-Palásthy Marianna, Polt Péter felesége a személyügyek felelőse. Polt Petra és Polt-Palásthy Marianna ugyan nem vér szerinti rokonok, Polt-Palásthy Marianna a harmadik felesége Polt Péternek, míg Polt Petra a korábbi feleségétől született - közölte a portál. MTI 2017. május 25., csütörtök