Ha nem buktatjuk meg, Orbán egymillió magyart üldözhet el az országból

2017.05.22.
ki_1 DK: Ha nem buktatjuk meg, Orbán egymillió magyart üldözhet el az országból A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének friss kutatása szerint a 18-40 éves korosztályban 680 ezren fontolgatják, 370 ezren pedig valóban külföldre költözhetnek a következő években. A Fidesz országkiürítési programja jól működik, mert ha ez bekövetkezik, akkor az elmúlt évek kivándorlóinak legalább félmilliós táborával együtt az Orbán-kormány alatt már egymillióan hagynák el az országot. A Demokratikus Koalíció szerint a magyar történelemben Orbán Viktor üldözte el a legtöbb magyart az országból és ő szakította szét a legtöbb magyar családot is. A DK szerint a több százezer Nyugat-Európába vágyó magyart csak az tarthatná vissza, ha Magyarország újra egy európai elköteleződésű demokratikus jogállam lenne, ahol nem csak kuporgatni és túlélni, hanem tisztességesen és európai módon élni is lehetséges. A DK szerint 2018-ban rendszerváltásra van szükség, különben szó szerint kiürül az ország. Gréczy Zsolt, szóvivő, DK