2018-ig tart Andy Vajna “szerencséje”

2017.05.18.
vajna DK: 2018-ig tart Andy Vajna “szerencséje” A Magyar Nemzet szerint tavaly rekordösszeget költöttek itthon szerencsejátékra, az Andy Vajna fideszes oligarcha kezébe játszott iparágnak 420 milliárd forintos bevétele volt. Adózni azonban még soha nem adózott ilyen keveset a szerencsejáték, a mindössze 34 milliárd forintos eredmény 16 éve a legrosszabb. Ha egy magyar ember munkába áll, nagyjából a fizetése felét vonják le adók, járulékok és hozzájárulások címén, ha viszont egy fideszes oligarcha törvénnyel kapja meg a kaszinó-piacot, neki a 10%-át sem kell befizetnie az így szerzett százmilliárdoknak. Andy Vajna ezzel csak tavaly több, mint 100 db felcsúti stadion árát tette zsebre, miközben minden harmadik magyar a létminimum alatt él. A Demokratikus Koalíció szerint csak a 2018-as kormányváltásig tart Andy Vajna “szerencséje”. A DK szerint 2018 után Andy Vajna százmilliárdokkal megtömött zsebei sem mentesülhetnek az ellopott vagyonok visszaszerzése alól, ahogy Mészáros Lőrincnek is el kell majd búcsúznia az ország kifosztásával szerzett százmilliárdos vagyonától. A DK szerint 2018-tól azt a Sokak Magyarországát kell felépítenünk, ahol nem a kiváltságos kevesek, hanem az évek óta nyomorban tartott sokak tudnak tehetséggel és szorgalommal előrejutni. DK, Sajtóiroda