MTI: Családipótlék-emelést ígér az átlag alatt keresőknek a DK

2017.05.11.
varju_laszlo1 MTI: Családipótlék-emelést ígér az átlag alatt keresőknek a DK Budapest, 2017. május 11., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció alelnöke kormányra jutásuk esetén harmincszázalékos családipótlék-emelést ígért az átlag alatt keresőknek. A gyermeküket egyedül nevelő, átlag alatt kereső szülők esetében ötven százalékkal növelnék a juttatást. Varju László csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerdán azt mondta az ATV-ben, nem tervezik a családi pótlék emelését, mert a kormány sokkal hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat. A független parlamenti képviselő erre reagálva úgy fogalmazott: az utolsó embert, aki miniszterelnökként emelte a családi pótlékot, Gyurcsány Ferencnek hívták. Hozzátette, hogy amíg a Fidesz az egyébként is vagyonos családokat támogatja a családi adókedvezménnyel, a DK a munkából élőket fogja segíteni. MTI 2017. május 11., csütörtök 12:27