Frank Engel: Orbán vissza fog vonulni CEU-ügyben

2017.05.07.
19210 Frank Engel: Orbán vissza fog vonulni CEU-ügyben Frank Engel luxemburgi néppárti EP-képviselő a DK pártalapítványa és az Európai Parlament DK-t is tömörító baloldali frakciójának szervezésében megtartott budapesti konferencián azt mondta, hogy Orbán vissza fog vonulni a CEU ügyében. Az európai jobboldal Fideszt is tömörítő EP-frakciójának képviselője a következőket mondta Budapesten: “Alapvetően úgy gondolom, hogy semmi sem fog történni a CEU-val, mert Orbán Viktor pontosan ugyanazt fogja tenni, amit az ilyen helyzetekben szokott. Amikor bajba kerül az Európai Bizottságnál, és a Bizottság lépésekkel fenyeget, ahogy ezt most is tette, visszavonul. És CEU-ügyben is vissza fog vonulni. ... Az az érdekes, hogy a Tanácsban a szavazást tekintve Magyarország tartja a lojalitási rekordot, közel 99%-kal. Az idő 99%-ában a Fidesz Brüsszel.” A Demokratikus Koalíció szerint ismét bebizonyosodott, hogy amíg Orbán Viktor itthon EU-ellenes szabadságharcot mímel, addig Brüsszelben a fülét-farkát behúzva szavaz meg bármit, amivel biztosíthatja magának az ellopható fejlesztési pénzeket. Orbán a saját pártcsaládja szerint is csak egy szájhős, aki a CEU ügyében is vissza fog vonulni. A DK szerint szégyen, hogy az oktatás kérdésében is Európának kell megvédenie Magyarországot a saját miniszterelnökétől. DK Sajtóiroda