Orosz hekkertámadás érheti a magyar választást?

2017.05.07.
14449975644232485_original2 DK: Orosz hekkertámadás érheti a magyar választást? Oroszországba vezetnek a nyomai annak a számítógépes támadásnak, amely a francia elnökválasztás eredményét próbálja befolyásolni. Hasonló incidens zavarta meg az amerikai elnökválasztást is. Most Emmanuel Macron pártjának levelezése került meghamisítva nyilvánosság elé, ráadásul a kampánycsendre időzítve. Reméljük , hogy ennek ellenére Marcon lesz Franciaország új elnöke. Ugyanakkor ami tortent, a DK szerint komoly figyelmeztetés a magyar ellenzék számára. Nem kizárható, hogy Putyin Orbán oldalán hasonló beavatkozásra készül a 2018-as magyar választáson. Orbán már nem szuverén, csak a magyar érdekeket képviselő miniszterelnök, hanem orosz befolyás alatt áll. A demokratikus ellenzéknek fel kell készülnie arra, hogy a bukástól rettegő Orbán orosz segítséggel, akár egy, a franciához hasonló hekkertámadással próbálja majd meg elkerülni a vereséget. Gréczy Zsolt szóvivő, DK