2017.05.02.
132924_vadai_agnes DK: “Veszélyes reklámzaj” lesz az ellenzéki vélemény, csak az EU-ellenes gyűlölet-propaganda lehet a plakátokon Arra készül a kormány, hogy a média után a közterekről is eltüntesse az ellenzéki véleményeket. Az új plakáttörvény szerint mindenkinek önkormányzati engedélyre lesz szüksége az óriásplakátoláshoz, az önkormányzatok viszont a Fidesz kezében vannak. Az országot EU-ellenes propagandával elárasztó plakát-kormány arra hivatkozik, hogy meg kell szüntetni a “veszélyes reklámzajt”. Akár a kommunista állampárt is kitalálhatta volna, hogy a hatalom uszítása rendben van, az ellenzéki vélemények viszont “veszélyes reklámzajnak” minősülnek. A Demokratikus Koalíció szerint az új plakáttörvény arra irányul, hogy a Fidesz állampártként, egyedüliként tudjon a közterületeken kampányolni. A DK szerint Orbán Viktor pontosan tudja, hogy összelopott vagyonát és személyes szabadságát is elveszítheti, ha jövőre veszít a választáson, ezért megpróbál minden, az övével ellenkező véleményt betiltani. A DK szerint ezzel a törvénnyel is közelebb kerülünk a putyini Oroszország illiberális diktatúrájához. Vadai Ágnes Alelnök DK