DK: Orbánt már uniós pártcsaládja is alázza

2017.04.29.
orbán DK: Orbánt már uniós pártcsaládja is alázza Az Európai Néppárt szőnyeg szélére állította Orbánt, akiről végképp bebizonyosodott: minden szövetségesét elveszítette. A magyar miniszterelnököt arra utasították, hogy hagyja békén a tanszabadsagot, fejezze be a CEU vegzálását. A néppárti frakció szerint elfogadhatatlan az is, hogy idehaza egy reklámkampánnyal Brüsszel, a Magyarországot életben tartó Európai Unió ellen lázít. A Demokratikus Koalíció örömmel nyugtázza, hogy végre az Európai Néppárt is kezdi megérteni, hogy Orbán már nem csak saját hazáját teszi tönkre, de személye veszélyes az Európai Unióra nézve is. A DK felszólítja Orbánt, hogy ne rombolja tovább Magyarország nemzetközi presztízsét és haladéktalanul hajtsa végre a feladatokat, amelyekre kötelezték. Orbán bukott politikus Európában, és a jövő évi választáson magyar választóknak kell örökre elküldeni a hatalom környékéről is. Molnár Csaba európai parlamenti képviselő, DK