2017.04.13.
MagyarZászlóFélárbócParlament Külföldi egyetemek - A DK azt kéri, hogy a baloldali ellenzék vonuljon ki a parlamentből     Budapest, 2017. április 13., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció azt kéri a baloldali ellenzéki pártoktól, fontolják meg, hogy a jelenlegi parlamenti ciklus végéig ők se vegyenek részt az Országgyűlés munkájában. A párt kérése a kétharmados szavazásokra nem vonatkozna. A DK ügyvezető alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: amikor "a Fidesz bezáratta" a Népszabadságot a DK kivonult a parlamentből. Molnár Csaba hozzátette, akkor elmondták, hogy a magyar parlament jelenleg csak a demokrácia díszlete, csak arra szolgál, hogy a "szolgalelkű fideszesek rányomják a pecsétet Orbán akaratára". A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők ezért csak akkor mennek be a parlamentbe, ha szavazatukkal meg tudják akadályozni egy kétharmados jogszabály elfogadását - emelte ki. Amikor a DK-s politikusok kivonultak az Országgyűlésből, akkor egyedül maradtak a kezdeményezésükkel, holott a parlament bojkottja akkor lehetne eredményes, ha minden demokratikus ellenzéki párt ezt tenné - mondta az EP-képviselő. Az elmúlt hetekben a CEU-ügy és a "civilek szemben indított kormányzati támadások" ismét megmutatták, hogy ma Magyarországon nem demokrácia van, hanem Orbán Viktor egyszemélyes uralma - jelentette ki. Sorra fogadják el a Moszkva diktálta törvényeket, az ellenzéknek pedig semmi beleszólása nincsen a jogalkotásba - indokolta kezdeményezésüket. Molnár Csaba azt is hangsúlyozta, hogy csak a kivonulás megfontolást kérik és direkt nem a felszólítás szót használták. Ha a "demokratikus" ellenzék kivonulna a parlamentből, az olyan erőteljes lázadás lenne a demokratikus politikusok részéről, mint "amilyen erőteljes lázadást látunk az utcákon (...) magyar emberek részéről". bnd \ bzt \ bdó MTI 2017. április 13., csütörtök 13:11