Barion Pixel

Az ország uniós tagságába kerülhet a civilellenes törvény

2017.04.12.

Viktor ORBAN

Az ország uniós tagságába kerülhet a civilellenes törvény

Budapest, 2017. április 12., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció pártigazgatója szerint Magyarország EU-s tagságába kerülhet az Orbán-kormány "civilellenes törvénye".

Sebián-Petrovszki László szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Európában sehol nincs olyan jogszabály, amely külföldi ügynöknek és kémszervezetnek minősíti a civileket, csak "ez csak Putyin Oroszországában történhet meg".

A törvényjavaslattal a kabinet újabb kísérletet tesz arra, hogy Európából kivezesse és "Putyin Oroszországához közelítse, csatlakoztassa" Magyarországot - fogalmazott. A DK szerint Orbán Viktornak ideje tudomásul vennie, hogy Magyarországnak továbbra is az Európai Unió tagjának kell maradnia - szögezte le. A pártigazgató a DK nevében egyúttal arra kért mindenkit, hogy aki csak teheti, legyen ott a szerda délutáni tüntetésen a fővárosi Hősök terén. Sebián-Petrovszki László emellett arra is kitért, hogy a sajtóhírekkel ellentétben már múlt hét szerdán benyújtották a CEU-ügyben készített népszavazási kérdésüket a Nemzeti Választási Bizottságnak. Kérdésre válaszolva közölte: képviselőik nem írják alá az az ívet, amellyel az LMP a külföldi egyetemekről szóló törvény utólagos normakontrollját szeretné kérni az Alkotmánybíróságtól. Indoklásként azt mondta, hogy pártjuk nem tartja legitimnek azokat az intézményeket, amelyeket a "Fidesz a maga képére formált", így az Alkotmánybíróságot sem.
RSS