Közlemény: Kik rángatták az Orbán ellen tüntetőket?

2015.04.12.
Vadai_Ágnes_201404_BőrOrbán Viktor csütörtökön személyesen kampányolt Tapolcán. A fideszes szimpatizánsok gyűrűjében beszélő miniszterelnöknek több állampolgár is jelezte nemtetszését, egyiküket azonban megrángatták ellenzéki véleménye miatt. A HVG által készített 4 perces videó első másfél percétől megfigyelhető, ahogy Szarvas Koppány Bendegúzt, az Ifjú Demokraták elnökét egy papírlap feltartásáért rángatják ki erőszakosan a tömegből. A felvételek alapján nem állapítható meg, hogy kik erőszakoskodnak az alkotmányos jogával élő állampolgárral, az azonban szembetűnő, hogy az őt rángató emberek a rendvédelmi szervekre jellemző szakszerűséggel járnak el. A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudja: a helyszínen erőszakoskodók esetleg a Rendőrség vagy a Terrorelhárítási Központ állományában állnak-e. Amennyiben igen, a DK tudni szeretné, hogy mit gondol a belügyminiszter arról, hogy a rendvédelmi szervek a szabad vélemény nyilvánítás jogát taposva embereket ráncigálhatnak ellenzéki véleményük miatt? Amennyiben nem, a DK azt szeretné tudni, hogy a helyszínen lévő civil ruhás rendőrök miért nem léptek közbe az erőszak láttán? A DK szerint elfogadhatatlan, hogy a népszerűségét rohamosan vesztő Orbán-kormány egyre erőszakosabb eszközöket enged meg, hogy hallgatásra bírja az elégedetlenkedőket, ehhez pedig asszisztál a Belügyminisztérium is.

Vadai Ágnes Országgyűlési képviselő Demokratikus Koalíció