Az Európai Néppárt kizárja a korrupt Fideszt?

2017.03.30.
03-05-d0001dfa1b627cabe08a62 DK: Az Európai Néppárt kizárja a korrupt Fideszt? Az Európai Néppárt frakciójának közleménye szerint nem tűrnek meg soraikban olyan pártot, amely korrupcióba keveredik. Tekintettel arra, hogy a Fidesz tele van korrupciós ügyekkel, politikusai, azok barátai, üzlettársai élen járnak az uniós pénzek megdézsmálásában, a DK abban bízik, hogy a Néppárt végre felülvizsgálja kapcsolatát magyar tagszervezetével. A Néppárt vezetői számára sem titok, hogy az Európai Unió csalásügyi hivatala (OLAF) számos ügyben indított vizsgálatot az Orbán-kormány idején történt visszaélések, lopások miatt. Rendszeresek a túlárazások, a direkt a haveri körre kiírt pályázatok, az OLAF több ügyben folytat nyomozást, többek között az Orbán miniszterelnök családját érintő botrányokban, időnként vissza is tartják a korrupció miatt a Magyarországot illető forrásokat.. A Fidesz Európa legkorruptabb pártja, és ha a Néppárt komolyan gondolja a korrupció elleni küzdelmet, akkor az OLAF-tól is tájékozódva, megindíthatná a Fidesz kizárását a közösségükből. Ez a gesztus jót tenne a hazai közállapotoknak is, ugyanis a magyarok nem értik, miért tűri a Néppárt a fideszes lopásokat, és miért állnak ki Orbán mellett, aki nem csak korrupt, de úgy tartja a markát az uniós forrásokért, hogy közben igyekszik megingatni az Európai Unió egységét. Molnár Csaba, ügyvezető alelnök, európai parlamenti képviselő, DK