2017.03.23.
sokak_plazma_kék1 „Nem leszünk gyarmat, csak pénzmosoda” – A DK az Európai Központi Bankhoz fordul a Magyarországon tisztára mosott orosz milliárdok miatt! Az orosz sajtó független része szerint orosz milliárdosok és oligarchák Magyarország segítségével mostak tisztára legalább 7 milliárd forintnak megfelelő összeget. Az orosz pénzmosási ügyben minden vizsgálat szerint közreműködött az orosz titkosszolgálat is, amelynek magyarországi térnyeréséről éppen a héten számolt be egy kiugrott magyar kémelhárító. „Nem leszünk gyarmat, csak pénzmosoda” – hirdethetné az oroszok zsebében egyre mélyebbre süllyedő Orbán-kormány. Azok után, hogy Orbán Viktor már minden megnyilatkozásakor Vlagyimir Putyin szóvivőjeként mondja fel a Kreml geopolitikai propagandáját, a Fidesz egyre több ügyben jár közel a hazaárulás fogalmának kimerítéséhez. Orosz gigahitel, Paks2, orosz metróbeszerzés, orosz kémek betelepítése, illiberalizmus, civilek üldözése – csak pár az elmúlt években szépen felmondott putyini házifeladatból. A Demokratikus Koalíció az Európai Központi Bankhoz fordul, hogy induljon vizsgálat az orosz pénzmosási botrány magyarországi pénzmozgásai miatt. A DK szerint egyetlen EU-tagállam sem teheti meg, hogy akár az orosz titkosszolgálatokat, akár az orosz szervezett bűnözést segítve orosz oligarchapénzeket mosson tisztára. A DK szerint Orbán Viktor bármilyen odaadóan is térdel Vlagyimir Putyin lábai előtt, nem engedhetjük meg, hogy Magyarország az orosz oligarchák pénzmosodája legyen. DK sajtóiroda