2017.03.13.
14361238_757340_9e5656a9a86aa5286c5bdd8baa713344_wm A DK Majtényi Lászlót támogatja – Az első fordulóban szavazunk, a másodikban nem A Demokratikus Koalíció a mai államfőválasztáson Majtényi Lászlót, a demokratikus ellenzék közös köztársasági elnök-jelöltjét támogatja. A DK képviselői csak az államfőválasztás első fordulójában vesznek részt, hogy megakadályozzák Áder János kétharmados megválasztását és kiálljanak Majtényi László mellett, aki így 15 percben mondhatja el, hogy Magyarország ma miért nem köztársaság és miért nem jogállam. A második fordulóban a Fidesz már egyszerű többséggel is meg tudja választani Áder Jánost köztársasági elnöknek, így a DK képviselői a második fordulóra már nem veszik fel a szavazólapot. A DK már a parlamenti kivonulásakor világossá tette: minden lehetőséget megragadunk a Fidesz megállítására, a demokrácia díszleteként viszont nem fogunk asszisztálni. Nem azért vonultunk ki az orbáni álparlamentből, hogy szavazással legitimáljuk a Fidesz pártkáderének újbóli kinevezését köztársasági elnöknek. DK Sajtóiroda